De taken van een vastgoedcoach

Vastgoed, Vastgoed algemeen Posted by admin on  wo, jan 2nd, 2019 @ 6:30:37 PM  279  0    

De taken van een vastgoedcoach

Het beroep van vastgoedcoach is relatief nieuw in België.  Het vereist in tegenstelling tot het beroep van vastgoedmakelaar geen B.I.V.-nummer en is dus aan geen strenge reglementering gebonden.   Nochtans zijn de bevoegdheden van de vastgoedcoach scherp afgelijnd en vormen slechts een deelpakket van die van vastgoedmakelaar.

Waarom doen mensen beroep op een vastgoedcoach?

Alles wat komt kijken bij het huren of het kopen van een woning kun je zelf doen en dat kan goed aflopen doch niet altijd. Door zijn opleiding en ervaring is een vastgoedcoach veel beter dan de leek met de valkuilen die in ieder wooncontract kunnen schuilen. Vastgoedcoaches werken ook nauw samen met notarissen en vastgoedmakelaars, iets wat hun werk op zich al een stuk efficiënter maakt dan wanneer je je zoektocht naar een nieuwe woning alleen maakt.

Begeleiding van huurders

Een vastgoedcoach kan een huurder helpen in zijn zoektocht naar een specifieke woning. Hij beschikt over het juiste netwerk, met notarissen en vastgoedmakelaars inbegrepen om jouw vraag aan door te spelen. Ook kent hij beter dan geen ander de meest relevante vastgoedzoekmachines want hij maakt hier dagelijks gebruikt van. Zijn/haar uitstekende kennis van de binnenlandse markt is ook van onschatbare waarde voor kandidaat huurders die niet in België verblijven maar er naar willen terugkeren of verhuizen. Andere potentiële klanten van een vastgoedcoach zijn mensen die in tijdsgebrek zitten en het zoeken en selecteren uit noodzaak aan iemand anders moeten overlaten. Of mensen die zich beetgenomen voelen met bijvoorbeeld hoge energiekosten tijdens een vorig huurcontract. De vastgoedcoach kent de huurwet als geen ander en voorkomt verdere nachtmerries na het eerstvolgende huurcontract dat je samen met hem afsluit.

Begeleiding van kopers

De vastgoedcoach begeleidt ook kopers in hun zoektocht naar een woning. Hij maakt de onderhandse verkoopakte op en probeert de prijs omlaag te halen aan de hand van een schattingsverslag.
Hierin kan hij zich laten bijstaan door een schattingsexpert indien hij zelf niet de vereiste opleidingen daartoe genoten heeft. Ook maakt hij plaatsbeschrijvingen op al dan niet geholpen door een vastgoed.