Vastgoedeconomie in Vlaanderen

Vastgoed, Vastgoed algemeen Posted by admin on  di, jun 27th, 2017 @ 6:57:29 PM  241  0    

Vastgoedeconomie in Vlaanderen

Dikwijls is de aankoop van een woning de grootste investering die een gezin ooit zal maken. Van ieder gezin verwacht men ook dat het een woning heeft, zij het als huurder zij het een eigen woning. De vraag naar woningen is bijgevolg groot. In Vlaanderen bedroeg in 2014 het aantal transacties van woningen 93.993. Hierin waren villa’s begrepen, huizen, appartementen (afzonderlijke woningen, geen buildings met veel appartementen) en bouwgronden. De totale waarde van de transacties was 21,4 miljard voor 2014 tegenover maar 4 miljard in 1990. Sinds 1990 zijn de afzonderlijke prijzen fel gestegen. Daartegenover is het aandeel dat elk type woning heeft in het totaal, constant gebleven.

Er is een afname van het aantal bouwgronden tegenover een stijging in het aantal bestaande woningen. Ook het aantal appartementen is gestegen wat zijn verklaring vindt in de stijging van het aantal 1-persoons huishoudens.