Hotelkamerinvestering wetenswaardigheden alvorens U koopt

Vastgoed investeringen Posted by admin on  lun, Fév 8th, 2021 @ 11:18:52  897  0    

Hotelkamerinvestering wetenswaardigheden alvorens U koopt

Een hotelkamerinvestering is relatief duur vergeleken met ander vastgoed. Hotels liggen veelal op toplocaties waar de grond zich doet betalen. Maar je hebt dan ook waar voor je investering. Bij succesvolle investering heb je meer inkomen uit je hotel dan uit een appartement.

Een hotelkamerinvestering in de praktijk

Als U een hotelkamer aankoopt wordt U notarieel eigenaar van die hotelkamer en mede-eigenaar van het gebouw. Nadat de kosten ervan afgetrokken zijn geniet U van een winst uit de verhuur per dag.

De voordelen van een hotelkamerinvestering zijn:
1. Niet alleen heb je opbrengsten uit de hotelkamer maar ook uit alle betalende facilities van heel het hotelcomplex zoals bar, parking, vergaderruimten, wellness en spa, wasserette …
2. Het is een compleet zorgeloze investering. Je investering komt terecht in professionele handen die heel de administratie en het onderhoud afwerken.

Wie doet het beheer?

Als U inversteert in een hotelkamer uit een internationaal bekende hotelketen dan is het beheer van Uw hotelkamer in goede handen. Het hotel wordt dan voortreffelijk onderhouden en uitgebaat. De naambekendheid zorgt voor een goede bezetting en Uw eigenaarschap zal niet lijden onder wanbetaling zoals dikwijls het geval is bij de verhuur van appartementen.

Waarvan bent U eigenaar en mede-eigenaar?

Wie investeert in een hotel wordt eigenaar van de hotelkamers die hij aankoopt én mede-eigenaars van alle gemeenschappelijke delen. Zo verkrijg je niet alleen inkomsten uit jouw specifieke hotelkamer(s) maar ook jouw deel van de verdeelde winsten uit bar, parking, spa …

Afhankelijk van de voorwaarden van het eigenaarschap kun je ook genieten van een gedeelde opbrengst van alle hotelkamers zodat je gegarandeerd inkomen hebt. Stel deze vraag als je optekent voor meer info.

Welke invloed heeft je hotelkamerinvestering op de belastingen?

Als Belg kun je genieten van een besparing op je belastingen als je in hotelvastgoed investeert. Uw totale belasting is afhankelijk van een aantal factoren zoals het bedrag van de investering, de aangegane lening en de datum van doorverkoop. Door de persoonlijke aard van de vraag kan enkel een belastingexpert U de juiste informatie verschaffen. Als U als Belg meer dan 5 jaar wacht om de hotelkamer door te verkopen betaalt U ook geen belastingen op de meerwaarde. De aftrek van intresten op de lening zorgt ervoor dat U geen personenbelasting betaalt op onroerende goederen. Een vastgoedbelegging kunt U afschrijven over een periode van 20 tot 33 jaar. Registratie, BTW, intresten op de lening en notarikosten zijn aftrekbaar.

 
 

Wie zorgt op tijd en stond voor vernieuwing van de hotelkamer?

Na verloop van tijd is een hotelkamer aan een oopknapbeurt toe wil het zijn aantal tevreden bezoekers behouden. Hiervoor zorgt echter de hotelstaff en de kosten worden afgetrokken van huuropbrengsten. De herstelling van schade aangebracht door een hotelbezoeker gaat echter niet van de huuropbrengsten van het hotel af maar van zijn persoonlijk betaalde waarborg.

 

Jaarlijkse kosten

Dit is vergelijkbaar met de kosten van electriciteit en water, onderhoud van een appartement. Maar bij een hotelkamerinvestering wordt het bedrag je van te voren medegedeeld zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Doorverkopen

Als je je hotelkamer wil doorverkopen kun je zelf op zoek gaan naar een koper maar misschien beschikt jouw hotel over een verkoopsplan. Informeer je hierover in één van de infosessies die meestal georganiseerd voor alle geînteresseerden van een vastgoedproject.

 

Wat als de uitbater failliet is?

De eigenaars kunnen samen beslissen het hotel te koop te zetten. Daar investeringshotels meestal tot een bekende hotelketen behoren en bovendien op toplocaties gebouwd staan zal het vinden van een nieuwe uitbater geen al te groot probleem zijn.

 

Komt een hotelkamerinvestering in de erfenis van een eigenaar?

Hotelkamers worden via een notariële akte toegevogd aan het patrimonium van de investeerder. U kunt de hotelkamer later ook schenken, verkopen of via successie doorgeven aan U w kinderen. Hiervoor dienen dan schenkings- of successierechten betaald te worden die echter gedrukt kunnen worden door een gesplitste aankoop.

 

Zelf naartoe gaan

Hotelkamerinvestering - zelf je hotelkamer bezoeken

Kun je zelf je hotelkamer bezoeken?

De maatschappij waar U de investering koop beslist erover of U al dan niet een verbijf in Uw eigen hotelkamer kunt boeken.

 
 

What is MDB?

MDB is world's most popular Material Design framework for building responsive, mobile-first websites and apps.

MDB - trusted by 400 000 + developers & designers

MDB free download