Ethereum (ETH)

Cryptogeld Posted by admin on  jeu, Juil 11th, 2019 @ 10:09:59  204  0    

Ethereum (ETH)

Ethereum is een open source, openbaar, op blockchain gebaseerd gedistribueerd computing-platform en besturingssysteem met slimme contract (scripting) functionaliteit. Het ondersteunt een aangepaste versie van Nakamoto-consensus via transactie-gebaseerde toestandsovergangen.

Ether is een token waarvan de blockchain wordt gegenereerd door het Ethereum-platform. Ether kan worden overgedragen tussen accounts en wordt gebruikt om deelnemer-mijnknooppunten te compenseren voor uitgevoerde berekeningen. Ethereum biedt een gedecentraliseerde virtuele machine, de Ethereum Virtual Machine (EVM), die scripts kan uitvoeren met behulp van een internationaal netwerk van openbare knooppunten. De instructieset van de virtuele machine, in tegenstelling tot anderen zoals Bitcoin Script, wordt verondersteld Turing-compleet te zijn. « Gas », een mechanisme voor interne transactieprijzen, wordt gebruikt om spam te verminderen en middelen toe te wijzen aan het netwerk.

Etymologie

Vitalik Buterin koos de naam Ethereum nadat hij Wikipedia-artikelen over elementen en science fiction doorzocht. Toen hij de naam vond besefte hij onmiddellijk dat hij deze naam leuker vond dan alle alternatieven die hij al had gezien. Hij bevatte het woord ‘ether’ dat verwijst naar het hypothetische, onzichtbare, medium dat het universum doordringt en licht laat reizen.

What is MDB?

MDB is world's most popular Material Design framework for building responsive, mobile-first websites and apps.

MDB - trusted by 400 000 + developers & designers

MDB free download