Litecoin (LTC)

Cryptogeld Posted by admin on  mer, Juil 10th, 2019 @ 4:46:34  185  0    

Litecoin (LTC)

Litecoin (LTC of £) is een peer-to-peer cryptocurrency en open-source softwareproject uitgebracht onder de MIT / X11-licentie. Oprichting en overdracht van munten is gebaseerd op een open source cryptografisch protocol en wordt niet beheerd door een centrale autoriteit. Litecoin was een vroege bitcoin spin-off of altcoin, te beginnen in oktober 2011. In technische details is litecoin bijna identiek aan Bitcoin.

Geschiedenis

Litecoin werd op 7 oktober 2011 vrijgegeven via een open-sourceclient op GitHub door Charlie Lee, een medewerker van Google en voormalig engineeringdirecteur bij Coinbase. Het Litecoin-netwerk ging live op 13 oktober 2011. Het was een vork van de Bitcoin Core-client, die voornamelijk verschilde doordat het een afgenomen blokgeneratietijd (2,5 minuten), een verhoogd maximumaantal munten, een ander hash-algoritme (scrypt, in plaats van SHA) -256) en een enigszins gewijzigde GUI.

Tijdens de maand november 2013 kende de totale waarde van Litecoin een enorme groei, inclusief een sprong van 100% binnen 24 uur.

In mei 2017 werd Litecoin de eerste van de top 5 (door marktkapitalisatie) cryptocurrencies om Segregated Witness aan te nemen. Later in mei van hetzelfde jaar werd de eerste Lightning Network-transactie voltooid via Litecoin, waarbij 0,00000001 LTC in minder dan een seconde van Zürich naar San Francisco werd overgebracht.

Verschillen met Bitcoin

Litecoin is in sommige opzichten anders dan Bitcoin.

Het Litecoin-netwerk probeert om de 2,5 minuten een blok te verwerken in plaats van de 10 minuten van Bitcoin. De ontwikkelaars claimen dat Litecoin hierdoor sneller een transactiebevestiging kan krijgen.

Litecoin gebruikt scrypt in zijn proof-of-work-algoritme, een sequentiële geheugen-harde functie die asymptotisch meer geheugen vereist dan een algoritme dat niet geheugenhard is.
Vanwege het gebruik van het scrypt-algoritme door Litecoin zijn FPGA- en ASIC-apparaten gemaakt voor Litecoin-mijnen ingewikkelder om te maken en duurder om te produceren dan voor Bitcoin, dat SHA-256 gebruikt.

What is MDB?

MDB is world's most popular Material Design framework for building responsive, mobile-first websites and apps.

MDB - trusted by 400 000 + developers & designers

MDB free download