Monero XMR

Cryptogeld Posted by admin on  mer, Mai 22nd, 2019 @ 6:46:56  186  0    

Monero XMR

Monero bestaat sinds april 2014. Het is open-source en illegitiem of onofficieel. Om erkend te zijn moet munt transparent zijn zodat de strafrechtelijke macht de transacties van bovenaf kan volgen. Bij Monero is dat net het geval. Om deze reden is de munt zeer geliefd bij mensen die houden aan hun provacy. Betalingen en rekeningsaldi blijven volledig verborgen, wat niet de standaard is voor de meeste cryptocurrencies.

Privacy

Monero is gericht op fungibiliteit, privacy en decentralisatie. Het gebruikt een versperd grootboek, wat betekent dat iedereen transacties kan verzenden of verzenden, maar geen externe waarnemer kan de bron, het bedrag of de bestemming aangeven.
Monera richt zich op de verbetering van privacyaspecten wat 4 aanpassingen inhoudt:
– Stealth-adressen met dubbele sleutel
ontkoppelbaarheid: verberg cubere tx’s naar toe

– Ring handtekeningen
centracibility: verberg waar tx’s vandaan komen

– Ring vertrouwelijke transactie (ring CT)
Cryptografisch waardeloos: verberg tx-waarden
i2p (Kovri)

– Passief verborgen: verberg tx originaliteit IP’s

Video over methoden om meer privacy te bekomen

 

Crimineel gebruik van Monero

Een munt die alle identiteits- en transactiegegevens verduistert trekt natuurlijk criminelen aan. De politie is enkele jaren geleden beginnen waarschuwen voor stijgende criminaliteit waarbij de Monero betrokken is. Begin 2018 zijn er op Google een aantal nieuwslinks omtrent deze waarschuwingen. November datzelfde jaar heeft de ontvoering van de echtgenote van Noorwegens rijkste man plaatsgehad waarbij een losgeld van naar schatting negen miljoen euro gevraagd wordt uitsluitend in Monero betaalbaar.

De privacy die Monero biedt, is aangetrokken door mensen die geïnteresseerd zijn in het ontwijken van ordehandhavers tijdens evenementen zoals de WannaCry Ransomware Attack, of op het donkere web dat illegale stoffen koopt. Darknet is een broeinest van online drughandelaars.

Mijnen van Monero

Monero gebruikt een Proof of Work-mechanisme om nieuwe munten uit te geven en mijnwerkers te motiveren om het netwerk te beveiligen en transacties te valideren.

Website

What is MDB?

MDB is world's most popular Material Design framework for building responsive, mobile-first websites and apps.

MDB - trusted by 400 000 + developers & designers

MDB free download